Skip to main content

Groepage en LCL
Zeevracht
wereldwijd

Door efficiënt te werken en soms meerdere kleine zendingen met elkaar te combineren kunnen wij ook vaak kleinere hoeveelheden goederen per zeevracht vervoeren.

Voor elke zending geven we advies over de beschikbare mogelijkheden en/of procedures voor export en import zendingen via ons netwerk van (internationale) expediteurs en logistieke agenten.

LCL Zendingen

Kleinere hoeveelheden verschepen in combinatie met anderen verzenders /ontvangers. Deze manier van vervoeren zorgt ervoor dat u eerder uw goederen op plaats van bestemming kan krijgen, zonder dat u hoeft te sparen voor een volle container of teveel kosten maakt aan loze ruimte. U kunt hierdoor tijd besparen en eerder over uw goederen kunt beschikken op plaats van bestemming.

Groepage en mogelijke groepage landen DPA

  • DPA streeft ernaar zo efficiënt mogelijk te werken door meerdere kleine zendingen met elkaar te combineren. Een eigen zeevracht groepage vanuit onze douaneloods van niet-commerciële goederen per zeecontainer naar Afrika o.a. Ghana – Tanzania- Zambia- Cameroon – Uganda.
  • Via ons netwerk van (inter)-nationale expediteurs en logistieke agenten wordt voor elke zending de best beschikbare mogelijkheden en procedures voor export of import bekeken.
Export procedures bij vertrek / aankomst
  • In overleg met de ontvanger en /of diens inklarings-agent ter plaatse doen wij de nodige voorbereidingen en verzorgen de benodigde documenten of eventuele voor-inspectie om de goederen zo vlot mogelijk te kunnen invoeren in het des betreffende land.
  • Wij regelen voor u de uitvoeraangifte voordat de te exporteren goederen onze of uw locatie verlaten.
Import procedures op bestemming
In overleg met uw project en/of diens inklaringsagent ter plaatse doen wij de nodige voorbereidingen en verzorgen de benodigde documenten om de goederen zo vlot mogelijk te kunnen invoeren in het land van bestemming.
Belasting en kosten

Bij export buiten de EG hoeft er geen BTW betaald te worden over onze kosten en over de via ons ingekochte goederen en/of diensten, waarbij leveranciers- en fabrieksvoorwaarden onverminderd van toepassing blijven. Alle goederen zijn verzekerd tijdens transport (mits verzekering is afgesloten via DPA) en soms ook garantieclaims (indien goederen via ons zijn ingekocht). Voor elk project of transport maken we een kostenbegroting bestaande uit o.a.: netto uitgaven voor inkoop van goederen, transport, opslag, verpakking, verzekering en voor administratie 1 – 6 % van de CFR-waarde (CFR = waarde goederen + alle transportkosten)

Paklijst
Instructies voor het afleveren van goederen bij DPA-Warehouse
  • Alle colli (dozen, zakken, pakketten, fietsen etc.) voorzien van label met eigen adres en bestemmingsadres.
  • Afhankelijk van het land van bestemming kunnen er verpakking eisen zijn volgens ISPM 15 norm.
  • Bij elke zending een duidelijke paklijst.
  • Bij aanwezigheid van gevaarlijke stoffen dient u dit vooraf aan te geven. Daarna bekijken wij de mogelijkheden voor het verschepen daarvan en vervolgens levert u de daarbij behorende gevarensheets / msds aan.
Zendingen af laten halen door DPA
DPA maakt gebruik van verschillende transporteurs die door heel de BENELUX goederen voor ons af kunnen halen. Als u ons de juiste afmetingen / gewicht en verpakking doorgeeft kunnen wij een begroting maken, voor uw transport naar DPA Warehouse. Dit scheelt u een hoop met tijd en moeite voor het aanleveren van de goederen.

Diensten

Onze dienstverlening omvat een breed logistiek dienstenpakket.

FCL Zeevracht

Een volle zeecontainer vervoeren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld omdat er containers van verschillende afmetingen zijn.

Luchtvracht

Bedrijven kiezen vaak voor luchtvracht indien de zending met enige spoed van of naar Nederland vervoerd moet worden.

Packing – Storage & Warehousing

Verschillende mogelijkheden tot opslag in een verwarmde en geventileerde loods. Dit varieert van export goederen, handelsgoederen en inboedel opslag.

Logistieke dienstverlener voor alle soorten van transport over de hele wereld en gespecialiseerd in Afrika. Ervaring en goede netwerken voor zeevracht, luchtvracht, wegtransport, koerierszendingen, importen, douanezaken en export.