Skip to main content

FENEX- Voorwaarden

Algemene voorwaarden

FENEX-Voorwaarden

​Iedereen in de branche kent al jaar en dag de door FENEX gedeponeerde Nederlandse Expeditievoorwaarden oftewel de FENEX condities.

In de loop der jaren heeft FENEX, enerzijds door wijzigingen in wet- en regelgeving, anderzijds doordat de activiteiten van een expediteur steeds breder zijn geworden, meer algemene voorwaarden ontwikkeld. Deze werden ontwikkeld om de FENEX-leden te ondersteunen en hen, al naar gelang de werkzaamheden, in staat te stellen hun contractuele rechtsverhouding met opdrachtgevers goed te regelen.

In onderstaand overzicht wordt aangegeven welke algemene voorwaarden, onder vermelding van de datum van deponering van de laatste versie, FENEX haar leden biedt. Leden van FENEX genieten het extra voordeel dat uitgebreide informatie over al deze voorwaarden, modelcontracten etc. kan worden verkregen.


Logistieke dienstverlener voor alle soorten van transport over de hele wereld en gespecialiseerd in Afrika. Ervaring en goede netwerken voor zeevracht, luchtvracht, wegtransport, koerierszendingen, importen, douanezaken en export.